Purkutyöt, asbesti- ja haitta-ainekartoitukset Turusta

Turun Purkupojat Ky tarjoaa purkutyöt sekä asbesti- ja haitta-ainekartoitukset Turun ja koko Varsinais-Suomen alueella sekä Pirkanmaan, Satakunnan- ja Uudenmaan alueella. . Me hoidamme erikokoiset purkutyöt ja suoritamme haitta-aine- ja asbestikartoitukset. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Palvelut

  • Purkutyöt
  • Palovahinkopurku
  • Vesivahinkopurku
  • Asbesti- ja haitta-ainekartoitus
  • Betonin injektointi
  • Pihojen kunnossapito

Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

Turun Purkupojat Ky tarjoaa asbesti- ja haitta-aine kartoitukset.

Asbestikartoitus on nyt pakollista.

Vuoden 2016 alusta astui voimaan laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista. Uuden lainsäädännön tärkein sisältö on se, että rakennustyöhön ryhtyvän on aina selvitettävä purettavien rakennusmateriaalien asbestipitoisuus.

Asbestikartoitus on pakollinen kaikissa purkutöissä, myös yksittäisissä huoneistoissa.

Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta on huolehdittava, että asbestipurkutyötä varten tehdään asbestikartoitus. Velvollisuus koskee henkilöä tai organisaatiota, joka ryhtyy rakennushankkeeseen tai muuta vastaavaa tahoa, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta taikka, jos edellä mainittuja ei ole, tilaajaa.

Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia.

Purettavien materiaalien asbestipitoisuus täytyy aina selvittää.

Asbestin käyttö kiellettiin vuoden 1994 alusta. Sitä voi esiintyä vielä vuonna 1994 valmistuneissa rakennuksissa, jos niiden rakentaminen on aloitettu aikaisemmin. Koskee mm. Kylpyhuone-, keittiöremonttia ja väliseinien purkua, myös taloyhtiökorjauksissa tulee selvittää asbesti- ja haitta-aineiden olemassaolo. Asbestia voi löytyä mm. Julkisivupinnotteista ja sokkelin vesieristeistä.

Kuka asbestikartoituksen saa tehdä?

Asbestikartoituksen saa tehdä ammattilainen, jolla on riittävä tietotaito asbestin esiintymisestä rakennusaineissa, materiaaleissa ja rakenteissa.

Asbestikartoitusasioissa käänny puoleemme! Palvelemme koko Varsinais-Suomen alueella ja lisäksi Pirkanmaan, Satakunnan- ja Uudenmaan alueella. 

 Ota yhteyttä ja tilaa kartoitus meiltä!